Ana Sayfa Denizden Çöpler ve teknede saklanması

Çöpler ve teknede saklanması

1988

Birkaç haftalığına koylarda dolaşmaya çıktığınızda veya uzun bir yol yapacaksanız istediğiniz zaman çöpünüzü boşaltamayacaksınız, bu nedenle çöpleri akmadan ve kokusuz saklamak teknedeki konfor için son derece önemlidir.

Genellikle tekenin mutfağındaki çöp kutuları küçük olur ve buraya büyük çöp torbası koyarsanız, teknedekiler çöp taşıncaya kadar doldurmak isterler :-). Küçük çöp torbası koyduğunuzda da bu tip torbalar genellikle ince olur ve akıtma yapabilirler. Bir teknede en son isteyeceğiniz şeylerden biri akmış bir çöp ve çöp kokusudur.

Bu konuya benim pratik çözümüm şu şekildedir. Ağzı bağlanabilen olmak kaydıyla çöp kutunuzun büyüklüğünde bir çöp torbaları alın. Bir de yolculuğa çıkmadan en büyük boy veya buna yakın büyüklükte çöp torbaları da alın. Teknedeki kişi sayısına ve çöpün içeriğine göre her gün veya iki günde bir çöp torbalarının ağzını koku çıkarmayacak şekilde bağlayıp büyük boy çöp torbalarına koyun. Büyük çöp torbalarını da teknenin kıç tarafında bulunan derin depoda muhafaza edebilirsiniz. Birçok teknede böyle bir alan vardır ve derli toplu kullanırsanız bir kenarına büyük çöpleri koyarak muhafaza edebilirsiniz. Çöpler iki kat çöp torbasında olacağı için akıtma ve koku yayma şansları da azalacaktır. Büyük bir çöp torbasına 2-3 adet küçük çöp torbası sığdırabilirsiniz. Bu şekilde uzun süre çöp sorununu halletmiş olursunuz.

Ayrıca çöpe çöpleri atma şeklinizde önemlidir. Bir pet şişeyi baş aşağı sıkıştırmaya çalışırsanız yarım günde çöp dolar. Tüm pet şişeleri ve kutuları katlayıp havasını almadan koymayın. Katlanamayacak peynir veya yoğurt gibi kapların içini doldurarak çöpün içine atmaya çalışın. Akacak sulu şeyleri çeşmede süzdükten sonra çöpe atmaya çalışın. Bu konulara dikkat ederseniz daha temiz ve konforlu bir yolculuk yaparsınız. Ayrıca tekneye gelen misafirlerinizi yola çıkmadan bu konularda uyarmayı unutmayın.